IEMT (Integral Eye Movement Therapy) is een snelle en doeltreffende techniek waarmee het mogelijk is om herinneringen met een negatieve emotie te veranderen. Hierbij volg je met jouw ogen de bewegingen van mijn vingers terwijl je je hoofd stil houdt.

Trauma niet opnieuw doorlopen

Het geweldige van de Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is dat je vóór begin van de therapie niet hoeft te vertellen wat er eigenlijk aan de hand is. Veel mensen vinden het juist een enorme last wanneer ze steeds weer opnieuw moeten vertellen wat er gebeurd is terwijl vaak juist deze gesprekken niet de hulp bieden die je als cliënt vaak zoekt.

Misschien heb je ooit van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) gehoord en daar kun je het ook het beste mee vergelijken. Ook hierbij bewegen de ogen waarbij herinneringen een andere emotionele lading kunnen krijgen. Qua techniek kun je deze twee dus goed met elkaar vergelijken.

Emotionele lading wegnemen

Door deze techniek (IEMT) ben ik in staat om je te helpen negatieve gevoelens en herinneringen op een manier te veranderen die jou in staat stelt met je leven verder te gaan. Je vergeet hierbij niets maar de negatieve emotionele lading is van de herinnering af.

Ego update

Tevens ben ik in staat jouw ego een boost te geven en je voelt je na deze ego update weer helemaal top.

Op deze manier kan ik ook jouw kijk op andere mensen vernieuwen.

Een voorbeeld:

Je kent het misschien van het verhaal van de partner die één keer in z’n leven vreemd ging. Ook al was dit een uitzondering en deed hij daarna z’n stinkende best om te bewijzen dat het een fout was en dat hij daar spijt van heeft: zij blijft in hem degene zien die haar bedrogen heeft. Dit komt omdat ons menselijk brein soms een emotioneel heftige gebeurtenis als aanleiding heeft om in een bepaald patroon te blijven hangen. Vaak weten de betroffen personen dat het allemaal wel weer okay is maar blijven ze hangen in de negatieve gevoelens. IEMT helpt hier op een heel krachtige en snelle manier.

Contraindicaties

Helaas is het niet mogelijk dit bij iedereen te doen. Mensen die een oogziekte, hersenletsel of een hersenziekte hebben of mensen die ooit een psychose of andere psychiatrische ziekte hebben gehad mogen niet met deze techniek behandeld worden.

Mocht jij binnen deze categorie vallen dan adviseer ik je nadrukkelijk om hulp te zoeken bij een psycholoog of psychiatrische instelling.

Depressies

Voor depressies is IEMT een fantastisch middel om je snel weer beter te voelen. Door de IEMT haal ik mensen uit de cirkel van negatieve gedachten waarin ze vaak blijven draaien. Door dit patroon te doorbreken kunnen mensen vrij snel weer herstellen en het leven weer terug oppakken.

PTSS

Ook voor PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) is de IEMT een sterk hulpmiddel. Samen met jou kijk ik naar wat het ergste in de situatie is geweest die in jouw hoofd blijft draaien en zodoende help ik je weer op weg naar een leven vrij van schuldgevoelens of wroeging.

Angsten en Fobieën

IEMT als middel om van jouw angsten af te komen. Vaak is een angst een reactie van het brein op een eenmalig gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan mensen die bang zijn voor alle honden nadat ze een keer in hun leven een negatieve aanvaring hadden met één hond. Maar ook sociale angsten of andere problemen zijn hier goede voorbeelden van.

…en nog veel meer!

zoals bijvoorbeeld:

  • verliesverwerking, rouwverwerking
  • burn-out en preventie daarvan
  • persoonlijke ontwikkeling
  • stressreductie
  • mishandeling en/of misbruik

Neem contact op of boek je afspraak hier.